Te dik voor 16 jaar

Hoi,
Ik ben een meisje van 16 jaar. Ik was vandaag bij de huisarts voor antibiotica. Om de juiste hoeveelheid antibiotica te geven wilde hij mij wegen. Na het wegen wilde hij een gesprek met mij over mijn gewicht. Hij gaf aan dat dat veel te hoog is voor een meisje van 16. Ik woog bij de huisarts 116 kg en ben 165 cm lang. Nu heeft hij mij doorgestuurd naar het ziekenhuis. Weet iemand hoe dat gaat? Ik ben geschrokken en vind het spannend

8 jun 2024, Saartje


Reacties

plaats reactie
1

Hoi Saartje,
Helemaal niet gek natuurlijk dat je ervan geschrokken bent en het spannend vindt. Het ligt een beetje aan het ziekenhuis waarnaar je bent doorverwezen, sommige ziekenhuizen hebben namelijk speciale programma’s. Ongetwijfeld gaan ze je daar precies vertellen wat het plan is. Waarschijnlijk gaan ze bekijken of je lichamelijk al ‘ziektes’ ontwikkelt door je hogere gewicht en gaan ze met je op zoek naar de oorzaak en oplossingen van je hogere gewicht. Het hangt natuurlijk erg af van de oorzaken, maar vermoedelijk kom je in ieder geval bij een diëtist, kinderarts en zoiets als fysio terecht. Mogelijk ook bij een psycholoog en eventueel anderen als daar medisch aanleiding voor is. Probeer je daar van tevoren niet te veel zorgen over te maken. De mensen in het ziekenhuis komen dit heel vaak tegen en ze gaan je helemaal begeleiden om het proces goed door te komen.
Wist je al wel dat je dit ongeveer woog en heb je ook een idee waar dat vandaan komt? Het kan helpen om daar vast een beetje over na te denken en na te denken over wat je zelf graag zou willen en wat je daarbij motiveert.

8 jun 2024, 17:06, B
2

Hoi B, ik wist wel dat ik niet de slankste ben. Ik had zo'n hoog gewicht niet aan zien komen. Het was even schrikken, maar ik zou wel hulp willen voor mijn gewicht.

8 jun 2024, 21:06, Saartje
3

@Saartje het is al een positief teken dat je openstaat voor hulp rondom je gewicht. Dat is het begin van motivatie en die heb je zeker nodig als je op dit vlak iets wil bereiken, omdat het allemaal niet vanzelf gaat en nog best moeilijk zal worden. Als je maar voor ogen houdt dat je het voor jezelf doet en niemand anders iets verschuldigd bent. Je bent mooi zoals je bent maar het helpt je gezondheid als je er wel mee aan de slag gaat. Je zou vast kunnen beginnen met na te denken over hoe je tot dit gewicht bent gekomen. Kun je dingen aanwijzen waar het door zou kunnen komen? In je bewegingspatroon, in dat wat je eet of drinkt en in wanneer je dat doet, wat je zwakke plekken zijn et cetera.

9 jun 2024, 13:06, B

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer