Ondergewicht + ziekte

Hoi ik ben 13 jaar 161 cm lang en ik weeg 23 kilo. Ik heb een ziekte waar voor ik medicatie moet slikken. Maar door die medicijnen van ik ook erg af. Ik moet veel gewicht aankomen want ik heb echt zwaar ondergewicht. Ik krijg al 24/7 sondevoeding maar het help niet. Ik heb al een streng dieet. Maar elke keer als ik iets eet zoals een boterham of iets anders moet ik overgeven dus ik hou niks binnen. Sporten mag ik ook niet meer want dan verbrand ik te veel calorieën. Ondergewicht beïnvloed ook nog mijn ziekte waardoor ik daar extra veel last van krijg. Ik moet nu 2X per week naar het ziekenhuis en eerst was dat veel minder vaak. Hoe kan ik aankomen op een operatie manier?

19 mei 2024, Kiki


Reacties

plaats reactie
1

Ik weet niet hoe je met een operatie kan aankomen? Sorry

20 mei 2024, 16:05, Anouk
2

@Anouk:
Dat ‘operatie manier’ is natuurlijk in de autocorrectie fout gegaan. Ze bedoelde natuurlijk ‘goede manier’ of zoiets.

@TS:
Er zijn gainer shakes met veel calorieën die ook veel krachtsporters gebruiken. Misschien is dat een optie? Anders die Nutricia flesjes van de apotheek. Een diëtist kan je hier meer info over geven.

Tot slot, capsules met fenegriek en capsules met L-glutamine stimuleren je eetlust. Beide wel in een (online) vitaminewinkel te koop.

21 mei 2024, 14:05, Tristan

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer