Iets anders; recepten!
Ik lees op dit onderwerp alleen maar dingen over afvallen enzo. Dus hier kun je je leukste/beste/lekkerste/mooiste recepten uitwisselen!
Ik hoor graag meer en zal zelf ook een receptje posten maar niet nu.
Reageer
Dit topic is gesloten voor verdere reacties, mocht je hierover vragen hebben dan kun je contact opnemen met de coordinator.
Reacties
plaats reactieik heb hier een recept dat gezond en veganistisch is en Lactosevrij en je hebt er voor nodig 250 gram cherrytomaten 2 el zonnebloemolie 1 sjalot 250 gram Tofu een 1 tl kurkuma 1 tl selderijzout 5 g peterselie 4 sneetjes speltbrood het recept is voor 4 personen je hebt hier voor een broodrooster voor nodig er zitten in dit recept 8 gram eiwitten 21 gram kooihydraten 8 gram vet en 1 gram verzadigt vet 595 gram natrium en 3 gram vezels hier heb ik ook bij geschreven hoe je het moet maken Halveer de tomaatjes. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de tomaatjes 3 min. op de snijkant. Breng de tomaatjes op smaak met eventueel zout en doe in een kommetje. Veeg de pan schoon met keukenpapier.
Snipper de sjalot. Laat de tofu uitlekken.
Verhit de rest van de olie in de koekenpan. Fruit de sjalot op middelhoog vuur 2 min. Voeg de tofu, kurkuma en het selderiezout toe. Duw de tofu met een spatel in stukjes. Bak 4 min. op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Rooster het brood in de broodrooster.
Verdeel de scrambled tofu en tomaatjes over de toast en bestrooi met de peterselie. en klaar is het je bent en ongeveer 15 minuten mee bezig je kan er langer over doen heel misschien of korter succes nog met dit recept en groetjes van juliatje.
Ik ben 14 en Ik hou zelf echt super veel van koken! Ik sta elke dag het liefst te koken. Dus ik vind dit idee echt top om recepten uit te wisselen! Top idee!
Groepjes ai
voor wie wil mag dit recept gewoon maken ik ken er nog veel meer hoor ik kan er later nog een paar op zetten succes nog hiermee groetjes juliatje.
ik heb hier nog een recept iedereen mag het recept maken en dit recept is Noors (het is ook Scandinavisch) mijn vorige recept was Nederlands en ik wil veel verschillende recepten dus daarom doe ik allemaal verschillende recepten oke hier is het recept ... Voor het deeg:
600 gram bloem
100 gram suiker
1/2 tl zout
21 gr gist, 3 zakjes
100 gram boter
400 ml melk
2 eieren
voor de vulling:
150 gram zachte boter
150 gram suiker
1 tl kaneel
1 ei los geklopt
verwarm de oven voor op 230 graden Meng de bloem, 100 gram suiker, zout en gist. Smelt de boter en roer door de melk en de 2 eieren. Roer dit door de bloemmengsel. Kneed dit deeg verder met de hand of met de kneedhaak in een keukenmachine tot een glad en veerkrachtig is.
Vorm een bal, leg die in een met olie ingevette kom, dek af met plasticfolie en laat 25 minuten rijzen.
Bekleed de bodem van het bakblik met 1/3 van het deeg. Rol de rest op een met bloem bestoven werkblad uit tot een rechthoek van circa 25 x 50 cm.
Meng de 150 gram zachte boter, met de suiker en kaneel bestrijk de deeglap op de werkblad ermee. Rol de lap vanaf de lange kant op. Snijd deze rol in 20 plakken van 2 cm. Leg deze plakken plat op de deegbodem het bakplaat. Als er tijdens het snijden vulling is uitgelopen kan je dit nog over de broodjes smeren. Zet 20 tot 25 minuten in de hete oven. Til met bakpapier uit de bakblik en laat iets afkoelen op de rooster. Pas eruit halen als de onderkant ook goudbruin is. succes voor wie dit recept wil maken hopelijk probeert iemand mijn recepten uit zou leuk zijn . groetjes juliatje.
Hoi juliatje leuk recept alleen wat is het een taart of nou ja het lijkt me erg lekker alleen weet niet wat het is.
Groetjes mij
men eerste recept kan je op een cracker of brood doen of toast of los eten en het tweede recept zijn Noorse kaneelbroodjes nog succes voor wie het wil maken groetjes juliatje. ps ik zet er later nog een recept op dit forum .
hier heb ik nog een recept simpele pinda muffins is dit recept het komt uit canada en je doet er ongeveer 15 minuten over en dit recept is voor 12 personen en je hebt er voor nodig 280 gram bloem. bakpoedermespuntje 120 gram bruine basterdsuiker 1 zakje vanillesuiker eieren 4 stuks 175 milliliter melk 6 eetlepels zonnebloemolie of 90 gram gesmolten boter (gekoeld)175 gram pindakaas met stukjes (kan ook zonder stukjes .
MATERIAAL:
papieren muffin vormpjes
1. Verwarm de oven voor op 200 C. Leg papieren vormpjes in een muffin vorm voor 12 stuks.
2. Doe de bloem, het bakpoeder, ,basterdsuiker en vanillesuiker in een grote kom en roer door elkaar.
3. Klop de eieren licht los in een kom en klop de melk, zonnebloemolie en pindakaas er door.
4. Maak een kuiltje in het midden van de droge ingrediënten en schenk het eiermengsel er in. Roer voorzichtig om tot alles net gemengd is, dus niet te lang.
5. Schep het beslag in de vormpjes en bak de muffins in ongeveer 20 minuten bruin. Even 5 min laten afkoelen in de vorm en dan verder op een rooster.
succes voor wie dit recept wil maken groetjes juliatje.