eetstoornis + depressie

hey, ik ben 14 jaar en ik zit in mijn derde leerjaar op de middelbare school. Sinds mijn eerste jaar op het middelbaar struggle ik al met depressie. Mijn twee beste vriendinnen hadden mij laten zitten en ik had niemand meer. Ik zat in een hele donkere periode en ik heb heel vaak zelfmoordgedachtes gehad. Ik heb vele nachten mezelf in slaap gehuild en er waren veel dagen dat ik mezelf wilde pijn doen en snijden. Dit is heel lang zo gebleven. Het ging even wat beter door de zomer vakantie van 2023 maar daarna viel ik weer terug in dat donkere gat. de winter van 2023 was heel erg lastig voor mij en ik had wer zelfmoordgedachtes. Ik heb rond januari 2024 een eetstoornis ontwikkeld. ik eet al bijna 1,5 niet meer op school, dus het viel mijn vriendinnen ook niet heel erg op dat ik minder at. Ook omdat ik nooit zin had om af te spreken omdat ik gewoon geen energie had. Ik moest in mei bij een jeugdcoördinatoor geweest op school en ik heb verteld wat jullie zojuist hebben gelezen. We zouden met eten stap voor stap naar een normaal ritme gaan, maar ik heb nooit gedaan wat ze van me vroeg. zoals ontbijten of gezonde tussendoortjes eten. Eten is nog steeds een ding voor mij en ik denk dat ik Boulimia Nervosa heb. Mijn ouders weten hier niks van, zij zijn een van de redenen dat ik het heb ontwikkeld. Mijn moeder zegt nu dat ik te veel eet en dat ze denkt dat ik obesitas krijgt. dat maakt dat ik nog minder wil eten. Maar zij weet ook niet dat ik voor de rest niks eet, ze ziet alleen eetbuien. En nu dat school weer begonnen is ben ik bang dat de depressie weer zo erg terugkomt want ik kan alle druk niet aan. Heeft iemand nog tips (sorry voor de lange tekst)

17 sep 2024, anoniem.meisje


Reacties

plaats reactie
1

Wat erg voor je!! Ik ben nu ook 14 en heb ook wel een nare gedachtes, maar dat is natuurlijk niet te vergelijken met die van jou. Ik zou eerst zelf proberen te denken van dat het later (over een paar jaar) waarschijnlijk beter wordt. Dus haal alsjeblieft de gedachte van zelfmoord uit je hoofd!! Je kan namelijk altijd nog wat van je leven maken. En houd gwn vol!!

Als ik jou was zou ik stap voor stap steeds meer proberen te eten, want je wordt echt niet zo snel dik als je denkt hoor!! Zorg gwn dat je op een gezond gewicht zit want dik is wel ongezond, maar aan te dun zijn kan je echt dood gaan! Dus je kan beter te dik zijn dan te dun.

(Sorry het gaat trouwens allemaal een beetje door elkaar)

maar om minder depressief te zijn zou ik als ik jou was meer mensen opzoeken en weer nieuwe vrienden te maken. En dit keer vrienden die je echt kunt vertrouwen.

En vrienden maken is echt niet zo moeilijk als je denkt hoor!! Ga gwn tegen mensen die je aardig lijken aan praten en wees gwn aardig!! En wees vooral je zelf!! Je vind pas echte vrienden door jezelf te zijn! Zorg wel dat je echt gaat praten tegen mensen, anders gaan ze je zien als het meisje dat niks zegt

En voor school moet je je echt niet zo druk maken. Een onvoldoende is een keer ook niet zo erg!! (zeg ik met m’n faalangst) maar focus je er vooral gwn op dat je gelukkig bent en dat je weer goede vrienden hebt. Want dat is veel belangrijker dan school!!

En als het jezelf echt niet lukt om van je depressie af te komen zou ik als ik jou was met iemand erover gaan praten die je vertrouwd!

Ik denk niet dat dit bericht je helemaal van je depressie enzo af heeft geholpen, maar hopelijk heb je er iets aan gehad!!

17 sep 2024, 22:09, F14
2

De beste en de gemakkelijkste plek om geluk te vinden, is hier op aarde. Zelfs door Christenen die in het paradijs geloven, wordt dat bevestigd. Het is dus heel erg belangrijk om hier op aarde te blijven, ook al voelt dat nu niet zo.

Zie dat geluk maar eens te vinden. In jouw geval gaat je dat niet op eigen kracht lukken. Is geen haat, maar zo realistisch moet je wel voor jezelf zijn. Je zal je verhaal aan een hulpverlener moeten gaan vertellen. Het liefst een psycholoog, maar als die stap nog te groot is, kan je ook (anoniem) chatten met hulpverleners. Uit de woordkeuze in je bericht denk ik te kunnen opmaken dat je Vlaams bent, in dat geval is deze overzichtssite belangrijk:
www.tegek.be/psychische-problemen/hulp-nodig/kinderen-en-jongeren/hulplijnen-voor-jongeren.
Hier vind je een heel overzicht van organisaties die jou kunnen en willen helpen.

Ook deze site is dan belangrijk:
www.watwat.be/zoeken#query=psycholoog.
Hier wordt uitgelegd wat een psycholoog precies doet en je vindt er ook ervaringsverhalen.

18 sep 2024, 03:09, Tristan

Reageer

Wil je een bericht ontvangen als er een nieuwe reactie is?
Login of registreer