Inspiratie voor in de keuken

Soms ben je gewoon even inspiratieloos in de keuken. Maar wanhoop niet! Wij helpen je graag met leuke, lekkere én gezonde recepten.

Tagliatelle met spinazie-zalm saus

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten:
300 gram tagliatelle
2 eetlepels olijfolie
2 kleine uien of 1 grote
1 bakje champignons (250 gram)
1 pak bladspinazie à la crème (450 gram,deelblokjes)
250 g zalmfilet

Bereiding
Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Snijd de zalm in stukjes.
Zet een grote pan water met wat zout op voor de tagliatelle. Als het water kookt, voeg dan de tagliatelle toe en kook volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en fruit de ui een minuut of 3.
Voeg de champignons toe en roerbak 5 minuten tot het vocht verdampt is.
Voeg de bevroren spinazie toe en verwarm al roerend tot alle blokjes ontdooid zijn.
Voeg de zalmstukjes toe en schep voorzichtig om. In ca. 3 minuten zijn de zalmstukjes gaar. Breng op smaak met zout en peper.
Giet de tagliatelle af en verdeel over 4 borden.
Schep de spinazie-zalmsaus erop.

Smoothie met honing, appel en banaan

Tussendoortje of een toetje voor 4 personen
Nodig: staafmixer of blender
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:
1 rijpe banaan
1 appel
4 eetlepels honing
1 eetlepel citroensap
½ liter karnemelk

Bereiding:
Schil het fruit en snijd het in stukjes. Laat het fruit eventueel bevriezen in de diepvries (hoeft niet). Doe het fruit samen met de honing en citroensap in de kom van de blender of in een grote maatbeker. Mix dit 1 minuut. Doe de karnemelk erbij en mix het nog 3 minuten tot het wat schuimig wordt.
Verdeel de smoothie over 4 glazen en drink meteen op.

Snel soepie met maïs

Voorgerecht of tussendoortje voor 4 personen
Nodig: staafmixer
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:
2 eetlepels olijfolie
4 stengels bleekselderij
1 teen knoflook
1 theelepel koriander
1 theelepel gemalen komijn (djinten)
2 blikjes maïskorrels (à 300 gram)
1 groetenbouillontablet
500 ml water

Bereiding:
Was de bleekselderij en snijd in stukjes. Pel de knoflook.
Verhit de olie in een soeppan en bak de selderijplakjes 5 minuten. Pers de knoflook erboven uit en voeg de koriander en djinten toe. Bak dit 2 minuten mee. Doe dan de maïs erbij, het water en het groetenbouillontablet. Kook dit 5 minuten op een laag vuur. Pureer met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

Pannenkoeken

Voor 10 stuks
Bereidingstijd 30 minuten
Nodig: mixer

Ingrediënten:
250 gram (volkoren) meel of meergranen pannenkoekmeel
snufje zout
2 eieren
500 ml halfvolle melk
Vloeibare boter om in te bakken

Bereiding:
Zeef het meel boven een grote kom, zodat alle klontjes eruit zijn. Doe er een snufje zout bij. Breek de eieren boven de kom en giet de melk erbij. Roer met een mixer het beslag goed door, zodat er geen klontjes meer inzitten.
Laat een koekenpan, liefst met antiaanbaklaag, goed heet worden op een hoog vuur. Laat een kneepje vloeibare boter heet worden in de pan. Draai dan het vuur wat lager. Giet een soepopscheplepel beslag in de pan en draai de pan rond tot de hele bodem bedekt is. Laat de pannenkoek zachtjes bakken totdat de bovenkant droog is en er kleine gaatjes verschijnen. Neem met je ene hand de pan van het vuur en neem in je andere hand een grote deksel. Laat de pannenkoek op de deksel glijden en keer hem dan om in de pan. Laat nu ook de andere kant lichtbruin bakken. Pas op! Dat gaat snel.
Bak zo ook de andere pannenkoeken.
Eet de pannenkoeken met stroop, suiker, jam, stukjes fruit of bak “de vulling” alvast mee, zoals plakjes spek, plakjes appel en rozijnen, plakjes kaas e.d.

Rozijnenbroodtosti met banaan

Ontbijt, lunch of tussendoortje voor 1 persoon
Bereidingstijd: 5 minuten
Nodig: tostiapparaat

Ingrediënten:
2 sneetjes (volkoren) rozijnenbrood
1 eetlepel verse roomkaas (light)
2 theelepels vloeibare honing
½ banaan in plakjes

Bereiding:
Besmeer de sneetjes rozijnenbrood met de verse roomkaas. Druppel op elk sneetje een theelepel honing. Verdeel de plakjes banaan over 1 sneetje en leg het andere sneetje met de besmeerde kant er bovenop. Bak de tosti in het tostiapparaat bruin. Snijd de tosti schuin doormidden.


Meer informatie